Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Resumé 2014

Skrivet:    ·  Allmänt
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag har börjat åttan, medverkat i tävlingar jag inte tävlat förut (gymnastik) och börjat i en ny förening som jag trivs jättebra i.
 
 
Hur har ditt 2014 varit? Det har varit ett bra år med mycket skratt och roligheter, men jag har också haft mina stunder där jag inte varit fullt så lycklig. Så är det ju för alla!

Vad gjorde du på din födelsedag?  Jag måste tänka efter haha... Jo jag var hos mamma,  fick presenter på morgonen och badade ett antal gånger eftersom det är bland det bästa jag vet + att jag fyller på sommaren. På kvällen kom pappa och mina storebröder då vi hade picnick, supermys :)

Vilket datum från 2014 kommer du aldrig glömma? Jag har inget specifikt datum, men veckan i Italien med laget kommer vara ett oförglömligt minne.
 
 
Vad spenderade du mest pengar på? Mina pengar har mest gått åt till mat och julklappar/presenter.

Bästa köpet?  Eftersom de mesta av pengarna gått åt till det ovan så har jag inte köpt så mycket för mina egna pengar förutom mina hunters som jag betalade delar av ;). 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina friendos och famlijen, as always! 

 
 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014? I see fire, inside the mountains... this is the part when I break free...

Vem har du umgåtts med mest? Mamma, pappa, Lovisa, Annie, klasskompisar och gympakompisar. Det kanske inte var en person men ojoj polisen kommer ;)

Har du haft ett förhållande under 2014? Nope

Vart reste du under 2014? Utomlands? Italien och Berlin

Är det något du saknar år 2014 och vill ha 2015? Jag hoppas att det kan komma en ny skolkock som kan slå vår kock i huvudet så att det blir god mat, haha nee vad jag är taskig :(
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Ja, men jag kan inte sätta finger på vad

Vad vill du säga till dig själv inför 2015? Jag vill säga: ''Tänk efter varje gång du förflyttar dig från en plats till en annan'' för jag glömmer nämligen saker hela tiden, fast jag har ofta tur och hittar det sedan. Det är mitt nyårslöfte!

 
Gott nytt år!

sockerbagarna i stan

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Kom för ett litet tag sedan hem från kusinerna som vi varit hos i flykt (haha) från städarna som har varit här hemma från klockan två till fem. Jag hjälpte till att göra rullade flarn eller vad det kallas eftersom de ska stå för desserten imorgon på nyårsafton. Om ni vill kolla in receptet gå in på deras blogg, här!
Imorgon är det ju som sagt nyårsafton och snart är det 2015, pretty sick huh? Jag gjorde en tag med lite frågor som gick ut på en sammannfattning av året, kanske ska göra en sådan i år igen? 
Good night 

the hunters

Skrivet:    ·  Allmänt
 
 
I förrgår var jag, pappa och farfar på en outlet som ligger nära där farmor och farfar bor. Vi brukar alltid åka dit när vi är där fast jag brukar oftast inte följa med för jag har inte tyckt att det funnits några märken eller ens storlekar som passat mig. Jag följde hur som helst med den här gången och såg att de hade hunterstövlar för nästan halva priset, men eftersom jag har lite svårt att bestämma mig så köpte jag inga. Igår åkte vi dit igen och då köpte jag ett par från eftersom jag ångrade mig att jag inte köpte första gången...
Jag valde mellan ett par turkosa låga och dessa från barnavdelningen i färgen fuchsia, men de turkosa fanns inte i min storlek tyvärr, men jag skulle kanske valt de här ändå så är jättenöjd!
 
Ganska sjukt att strumporna som jag också köpte kostat 200 kr, men nu var de nersatta till 50 kr som tur var. Vem köper strumpor för 200 kr, bara en fråga? (no offence) 

tbt

Skrivet:    ·  Allmänt
 
...Berlin på höstlovet, en upplevelse!
 
ps. gillar inte när folk skriver tbt hela tiden, men jao nu stämde det ju och det var liksom inte tbt:igår :/

julis

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Efter det här lovar jag att jag inte komme nämna något om julen... på ett tag haha.
Som ni förstår har jag haft fullt upp runt jul, som jag tror många av er andra också haft.
Jag var hos mamma hela dagen på julafton med mamma och bröderna vilket var jättemysigt. Jag fick mycket fint som jag kommer använda hur mycket som helst! Det var verkligen en mys-julafton, även på julklappsfronten eftersom jag fick flera mjuka tröjor, morgonrockar och tofflor.
Igår förmiddag åkte jag med pappa till farmor o farfar där mina kusiner även var på plats. Vi åt mumsig lax direkt när vi kom dit och fikade. Sedan var det dags för julklappsutdelning... igen, det finns alltid fördelar med att bo på två ställen ;) Då fick jag bland annat en clean-parfym och lotion som jag har suktat efter ett tag (stor tips!) och en gopro. De som inte vet vad en gopro är så är det en kamera som kan sättas på hjälmen, cykeln eller under vatten, supercoolt helt enkelt.
 
Jag är verkligen otroligt tacksam för julklapparna och för det trevliga sällskapet!

santa comes early

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Imorse ställde jag klockan (på jullovet, katastrof ;))) på 8.15 och när jag steg upp hängde det en julstrumpa på trappen och funderade varför ska jag få julstrumpa när det inte är julafton? Men jag ska ju fira jul hos mamma i år så då fick jag en liten radiostyrd, flygande sak som en kul grej i förväg, så det var kul!
 
 
Sedan fick jag skjuts av pappa eftersom han jobbar halvdag, och släppte av mig hos mamma för att jag skulle ha en liten julklappsutdelning med Annie och Lovisa.
Det var tänkt att vi skulle öppna paketen imorgon på julafton, men vi hade inget tålamod så plötsligt var inlsagningspappret borta hahah (men inte på alla faktiskt...). Vi lagade även mat och myste med ljus, filtar och tittade på filmer som vi spelat in när vi var små, höh inte alls pinsamt... 
 
Men imorgon ÄR det julafton och jag längtar såå efter att få umgås med familjen, och ja julklapparna är inget man kan undgå från att det faktiskt är bland det bästa sakerna med julen!

yesterday... all my troubles seemed so far away ♫

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Igår var vi på julbord i Sollentuna med våra kompisar, vilket var gott och trevligt men jag tycker inte det var något jätteutstickande gämfört med andra ställen vi varit på genom åren.  Dessertbordet sparade jag mig såklart lite till men det var mer åt godishållet och inga lussebullar fanns det, buhu haha. Jag är ändå nöjd med vad som serverades kan man sammanfatta det som ;)
 
Nu ska jag duscha och sedan laga lite mat åt mig, jag blev hungrig när jag börjar tänka på mat!
see u
 

Lov på riktigt

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Idag är det första lovdagen på riktigt, för det är måndag och man är ledig, såå skönt verkligen! Så idag är jag hemma själv och ska fixa med de sista julgrejerna, kolla på film och lite annat fix o trix.
 
Vi har köpt en ny kamera (yeey) och den funkar toppen förutom en av de viktigare funktionerna: Det är extremt krånligt att ladda över bilder till datorn, jag har läst i olika manualer tusen gånger ungefär och det ska fungera, men datorn reagerar inte överhuvudtaget när jag kopplar in sladden mellan kameran och datorn. Man var tvungen att ladda ner ett program som heter eos utility för att få allt att fungera, men nej  vad gör jag för fel?? Jag har så länge använt mig av ipaden, men det blir inte lika bra kvalitet med den, arrgh haha.
 

Froyo

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Igår när vi var och handlade fick jag syn på en kyl med sådana här yolliboxar eller vad man ska kalla det. Jag har för mig att jag har sett det på ett par bloggar eller så och att de rekommenderat det. Det fanns i ett antal olika smaker och eftersom jag brukar gilla saker med passionsfrukt i så tog jag den. Dock står det granadilla vilket jag inte vet om det betyder passionfrukt på ett annat språk eller om det är nån liknande frukt? Hur som helst tycker jag den var riktigt god, ingen man kan äta mycket av, men god var den! 
 
Idag ska jag ta det ganska lugnt, kanske köpa de sista julklapparna, sätta upp granen och fota lite kanske. Ikväll kommer pappas tjej och hennes barn, för de ska följa med på julbord som är imorgon. 
På tal om julbord,  är det bara jag som inte älskar julmat? 

det börjar närma sig...

Skrivet:    ·  Allmänt
 
I helgen var jag och mamma på jakt efter något rött som en blus, tröja eller klänning, eftersom jag dels ville ha det till julafton men också till en konsert då de föreslog att man kunde ha det. På hm hittade jag sedan den här klänningen och tyckte den var fin, ganska enkel och passade bra på! 
Jag har använt den under två tillfällen, ''glöggmingel'' med släkten och på julkonserten med blockflöjten som förövrigt gick bra och var en riktigt rolig konsert ;) 
 
Jag börjar kvart över tio idag vilket är såå skönt, men jag kunde inte sova längre än till åtta. Angående det så är det nog dags att gå nu ehe oops... 

Snö <3

Skrivet:    ·  Allmänt


smått o gått i en burk

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Vad är din kompis/släktings favoritgodis? Frukt? Bakelse? Lägg det i en burk och ge bort allt det gottiga, supersmart ju!
 
 

Lucia i förväg

Skrivet:    ·  Allmänt


Imorgon är det ju Lucia så idag hade vår skola (säkert många andra) luciauppträdande med sång och instrument. Vi hade bara en lektion innan och fika efter så vi slutade 11.30. Shiit vad det var skönt, för annars är den tidigaste dagen vi slutar fem över tre. Inte rättvist, men det får man väll tåla antar jag. Efter skolan for jag och två kompisar runt på en del ställen och letade julklappar och sedan åt vi på donken som man säger ;) Blev så trött när jag kom hem vid fyra (!), men satte ändå igång att sätta ihop pepparkakshuset bla. Det blev dock inte jättefint men eh det är väll fint när det inte är så perfekt också!

Godnatt!

5 confessions #2

Skrivet:    ·  Allmänt
  • Jag avskyr att inte förstå något som (jag tror) alla andra fattar. Jag försöker heller inte att förstå utan jag bara skäller på de som inte förklarar för mig hahaa.
  • Jag har bacillskräck och kan absolut inte dricka ur samma glas som någon annan och använder hansprit hela tiden.
  • En av mina ''starka'' sidor är att jag är superduktig på att tappa bort saker, glömde min mobil på spanskan idag tex.
  • Jag har spelat blockflöjt i ca 7 år
  • Åker fortfarande sparkcykel när det är mörkt ute eller på helgen när typ ingen ser mig eheh, det gör ju alla 14-åringar ;)))
 
 Bild från juluppvisningen i helgen när vi var lejon, rawr
 
 

vinter... eller?

Skrivet:    ·  Allmänt
 
När ska snön komma, kommer det ens komma någon snö? Jag blir såå sur om det inte blir någon snö till julafton, som förra året för nejnej så får det bara inte vara. Julkalendern tyckte jag inte var särskilt bra o början men nu är den ganska spännande, det tråkiga är ju då att det är utomlands med sol och värme. Ingen julkänsla utan snö säger jag bara ;)

Gifts for her

Skrivet:    ·  Allmänt
Det börjar närma sig julruscherna i affärerna, så jag tänkte ge lite tips på julklappar till ''henne'' innan dess!
 
 
Ett tips som jag tror många gillar som man kan ge till tex sin mamma eller kanske en kompis, i julklapp är spa. En julklapp/present behöver ju inte alltid vara något materiellt, utan det kan vara ett presentkort till massage eller liknande. När jag har surfat runt har det inte varit såå dyrt, inte mer än 500 kr, men om pengarna sviktar finns det ju andra alternativ. Om man är duktig på att baka så är det alltid kul att ge en korg med lite godsaker i. Av egen erfarenhet blir folk glada av något när man verkligen har tänkt till och kanske gjort själv. 
 
 
 
 
gifts for christmas
 
gifts for christmas by engstromfelicia featuring stripe bath towels
 
  1. (doft)Ljus använder de flesta och går ofta hem, det gör att det blir en mysig miljö och kan lukta gott. Åhlens och Rusta har fina ljus för bra pris (gämför med det ljuset på bilden, tre tusen skojar dem!?)
  2. En baddrock eller handdukar är nog inget man själv köper så ofta, men de slits ju ut och det tror jag är något som uppskattas. Finns på hemtex, lexington,åhlens.
  3. En plånbok behöver (typ) alla och är något jag själv har tänkt att köpa till min mamma, fast en ''keypouch'' som är på bilden, där man har sina nycklar. Finns på accent, nk, marc by marc jacobs.
  4. Kökssakerr som en burk eller mugg med en rolig text på är alltid kul för kaffe/te-älskare! Finns på Lagerhaus, hemtex, cervera.
  5. 6. När jag ändå är lite inne inne på det där med spa så passar alltid en godluktande tvål, lotion eller parfym för de som gillar skönhet. Finns på kicks, the body shop, fyndiq.se etc.

julkalender

Skrivet:    ·  Allmänt
 
Jag tycker på riktigt synd om de som inte äger en julkalender nu under juletider. Jag har sedan jag var liten alltid ägt en tv-kalender och en chokladkalender. Sedan ett par-tre år sedan har jag även haft min lilla byrå, med en massor av lådor som mamma lägger i saker/godis i som tomten lägger saker i, såklart ;)) 
I år har jag skippat tv-kalendern eftersom jag ändå knappt öppnar alla luckor så då är det ganska meningslöst.
Det spelar egentligen inte så stor roll vad det är i. det är bara själva grejen som är spännande o mysig (sedan råkar det ju vara så att jag älskar choklad...). 

5 confessions #1

Skrivet:    ·  Allmänt
  • Jag avskyr att duscha när ingen är hemma för jag tror att det ska komma in en inbrottstjuv när jag inte hör...
  • De som känner mig vet att jag har väldigt svårt för att förstå instruktioner, som tex sällskapsspel eheh
  • Tre ''ord'' jag nästan alltid säger när jag ska berätta något är: därföratt, vaheteree och kolla 
  • Jag är 1,64 cm lång (vill bli 1,70!)
  • Jag tycker morot tillsammans med lingonsylt är gott :))
  • Jag är allmänt trög och fattar fem minuter senare än alla andra om någon tex dragit ett skämt
Jao, man är inte perfekt
Felicia.

Hej! På den här bloggen kan ni läsa om mig, Felicia och det ni kommer få se här är: Hur min vardag ser ut, mode, mat och massor av annat! Tack på förhand ;)

Follow on Bloglovin







Design